پس از انتشار مطلبی تحت عنوان “انتقاد امام جمعه گناباد از ساز و دهل دربعضی از جشنواره ها” در سایت گناپا،دفتر امام جمعه گناباد با ارسال مطلبی در این خصوص توضیحاتی ارائه داد
باسمه تعالی
نماز جمعه پشتوانه انقلاب و دژ محکم اسلام است. امام خمینی (ره)
نماز جمعه، قوام معنوی و حصار ایمانی جامعه را حفظ خواهد کرد. مقام معظم رهبری (مدظله)
یکی از مسؤولیتهای امام جمعه، بیان ارزشهای دینی و هشدار دادن نسبت به آسیبهای معنوی است و در راستای انجام این وظیفهی بزرگ، امام جمعه، در هفتهی گذشته نامهای با عنوان «خانوادهی شهدا و شهروندان» دریافت نمود که بهشدت نسبت به برخی حواشی برنامههای اجرا شده در شهرستان معترض بوده و درخواست کرده بودند، اعتراض آنها در نماز جمعه منعکس شود. امام جمعهی گناباد نیز طبق وظیفه شرعی با لحنی ملایم ضمن تشکر از خدمات مسؤولین، درخواست نمود ارزشهای دینی را رعایت کنند.
اقدام اوّل اینکه: نویسندهی محترم سایت، متن خطبه را منعکس کرده و سپس با خط دادن و انتخاب عنوانی منحرف کننده، به نظرخواهی گذاشت. سؤال این است که اولاً آیا امام جمعه حق ندارد مسئلهی شرعی را در خطبهها آن هم با لحن ملایم بیان کند؟ ایشان باید بداند، اگر نمیداند، که مهمترین وظیفهی امام جمعه بیان حقایق و دفاع از ارزشهای اسلامی است. چه به ذائقهی بعضی خوش آید یا خیر ثانیاً نویسنده بحث را متمرکز کرده است روی اینکه امام جمعه مخالف شادی مردم است. مطلبی که کوچکترین اشارهای در خطبه به آن نشده است. درحالی که امام جمعه با مجالس شاد مخالف نیست، بلکه بارها از هنرمندان درخواست نموده فکری برای برگزاری مجالس شاد اما اسلامی بکنند. آنچه امام جمعه مخالف است، برگزاری مجالس گناه و حرام است. کسی با چوب بازی مخالفت نکرده، با کف زدن مخالفت نکرده، با خنده و شادی و لطیفه، هیچ کس مخالف نیست اما با رقص دستهجمعی و درهم آمیختن زن و مرد، اسلام مخالف است. و اگر گردانندگان این سایت نسبت به این دستورات اسلام مخالف اند، خوب است اعلان نمایند! ثالثاً آیا صحیح است که برخی از دستورات دین به نظرخواهی گذاشته شود؟ مثلاً امام جمعه راجع به حرمت شراب و یا بی عفتی و دزدی صحبت کند، بعد بیایند نظرخواهی کنند! و بعد نظر بدهند که ما موافق هستیم یا مخالف. بالاخره ممکن است در هر جامعهای افرادی پیدا شوند که اهل شراب و فساد باشند. آیا این نوع برخورد با ارزشهای دینی با ادعای مسلمانی کردن سازگار است؟
اقدام دومِ دارندهی سایت مزبور به نام مردم و تحت عنوان «میهمان» به تشویش افکار عمومی پرداخته و نظرات شخصی خود را به نام شهروندان منعکس مینمایند. مهمتر اینکه همهی نظرات شهروندان عزیز گنابادی را که خلاف نظر سایت، از سخنان امام جمعه دفاع کردهاند، منعکس نمی کند. گردانندهی سایت از چه میترسد؟ بهخصوص اینکه اکثر مردم را موافق پندارهای خویش میداند! افراد فراوانی با نام و نشان مراجعه و اعتراض کردهاند که نظر ما در سایت تأیید و منتشر نشده است. و گردانندهی سایت فقط به بازتاب تعدادی از نظرات مخالف پرداخته است تا وجههی آزاد اندیشی به خود بگیرد و ادعای رعایت انصاف در درج نظرات داشته باشد!
اقدام سوم: نویسنده همه مشکلات موجود در جامعه، اعم از بیکاری نسل جوان از مشکلات اقتصادی از رشوه، ربا و مفاسد همه را طوری در نظرات ردیف کرده است که گویا امام جمعه مدافع این موارد است! در حالی که افراد و اشخاص مختلف که شرف حضور در نماز جمعه را دارند، میدانند امام جمعه همواره از همهی این مسائل انتقاد و دعوت به سرمایهگذاری و رفع مشکلات جوانان کرده است و آرزوی نهاد امامت جمعه ایجاد اشتغال و ریشهکن شدن رشوه و ربا و مفاسد گوناگون میباشد.
اقدام و هدف چهارمِ نویسندهی سایت مزبور این است که با این جوسازیها دیگر کسی جرأت نکند نظرات خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران و بسیجیان را منعکس کند. آیا آنهایی که فرزندانشان و جگرگوشههایشان را فدای اسلام کردهاند، حق ندارند از پایمال شدن ارزشها در جامعه گله کنند؟ ولی افراد اندکی که تشنهی قدرت و شیفتهی مقاماند و تاکنون در عرصههای مختلف سیاسی و اجتماعی ناکام مانده و مردم دست رد به سینهی آنها زدهاند، باید میداندار شوند و اظهار نظر کنند؟
اقدام پنجمِ سایت مذکور مردم ارزشگرا، بافرهنگ و شهید پرور گناباد را طرفدار رقص و گناه و معصیت معرفی و بارها تکرار میکند که ۹۰٪ مردم مخالف سخنان امام جمعه هستند، یعنی مدافع گناه و خلافاند. در حالی که شهروندان هیچ شهرستانی به اندازهی مردم شریف گناباد، این همه به ارزشهای اسلامی، خدمت به خلق و ولایت پایبند نمیباشند. برای نمونه نماز پرشکوه و دشمن کش جمعهی شهرستان گناباد یکی از بهترین نمازهای جمعهی استان خراسان، از لحاظ جمعیت و استقبال مردم است.
اقدام ششمِ نویسندهی سایت مزبور، در پی القای این هدف است که امام جمعه با سرمایهگذاری و سرمایهگذاران در این شهرستان مخالف است. در حالی که یکی از پشتیبانان اصلی سرمایهگذاران، نهاد امامت جمعه میباشد و امام جمعه هم در نماز جمعه بارها از کارآفرینان تشکر کرده، از جمله در همان خطبهای که بخشی از آن در سایت نقل نشده است. علاوه امام جمعه در کنار همهی فرمانداران و همهی نمایندگان، همواره پیگیر رفع مشکلات شهرستان بوده و هست و همهی نامهها و مرقوماتی که برای توسعهی شهرستان گناباد ارسال میشده، در کنار امضای فرمانداران و نمایندگان محترم ادوار مختلف، امضای امام جمعه نیز وجود داشته و دارد. افزون بر همه، امام جمعهی گناباد سالها قبل اعلان کرده است که ما از همهی کارآفرینان و سرمایهگذارانی که در این شهرستان قصد سرمایهگذاری دارند، حتی اگر یهودی، مسیحی و زردشتی باشند دعوت و استقبال میکنیم. ولی به شرط اینکه کار اقتصادی انجام دهند. اما اگر به بهانهی فعالیت اقتصادی، بخواهند فرزندان ما را یهودی و مسیحی و صوفی کنند، در اینصورت مخالفیم! اکنون هم امام جمعه از همهی کارآفرینان حتی سرمایهگذاران غیرمسلمان که قصد سرمایهگذاری در شهرستان را داشته باشند و فقط کار اقتصادی و تولیدی انجام دهند بهشدت حمایت کرده و دست آنها را به گرمی میفشارد! اقدام هفتمِ نویسندهی سایت مذکور: در پی القای این تصور است که امام جمعه با سنتهای اصیل شهرستان مخالف است. در حالی که ما همواره افتخار میکنیم به دینداری، درستکاری، عزت نفس، قناعت، وجدان کاری، مهربانی، خونگرمی مردم، سنت تعزیهخوانی، سنت احترام به دیگران، سنت نیکوکاری، سنت حلالخوری، سنت شب چراغانی، سنت کف زدن، سنت توت تکانی، سنت بازیهای محلی. همهی اینها نشانهی فرهنگ بالای مردم ماست. همین برگزاری مراسم جمعآوری توت برای جلوگیری از تضییع نعمت خدا قابل تقدیر و یکی از بهترین عبادات است. اما آنچه مورد نقد قرار گرفته، برخی حاشیههاست و نه اصل سنتها. اقدام هشتمِ نویسندهی سایت مزبور: چنین القا می کند که هر کسی به دفاع از امام جمعه چیزی بنویسد، به نان و نوایی میرسد. ضرب المثل معروفی است که «کافر همه را به کیش خود پندارد!» اگر امام جمعه اهل اینگونه مسائل بود، سه فرزندش با داشتن تحصیلات عالیه، بیکار نبودند و به نان و نوایی میرسیدند! و یا دو فرزندش اجاره نشین نبودند.
منشأ برخوردهای غیر اخلاقی فوق ممکن است یکی از موارد زیر باشد:
۱- ضعف ایمان به خدا و اعتقاد نداشتن به حسابرسی قیامت و تصور اینکه انسان هر چه بگوید و بنویسد حساب و کتابی نیست و خدا نکند این باشد.
۲- نادان دانستن مردم به این معنی که نویسندهی سایت فکر می کند هرچه به مردم القا شود، کورکورانه و بدون دلیل خواهند پذیرفت و به اصل سخنانی که امام جمعه گفته مراجعه نخواهند کرد. در حالی که همشهریان عزیز گنابادی از فهیم ترین مردم هستند و در نظرات برخی از آنها که در سایت مزبور منعکس شده است، این سؤالات مطرح شده است:
ما متن خطبه را خواندیم. امام جمعه که با شادی مردم مخالفت نکرده است ، امام جمعه که به کسی توهین نکرده است. امام جمعه فقط یک مسئله شرعی را مطرح کرده، پس این همه جار و جنجال برای چیست؟
۳- و یا نویسندهی سایت تصور کرده است چون فرماندار محترم جدیدی معرفی شده است دیگر هرج و مرج است و هر کس هر کاری بخواهد می تواند انجام دهد. مثلاً می توان به ارزش های دینی دهن کجی کرد. می توان به افراد تهمت زد. می توان نسبت های دروغ و بی مدرک به دیگران داد و می توان اهانت کرد. در حالی که اگر نمی داند بداند رئیس دولت تدبیر و امید جناب آقای دکتر روحانی، شاگرد حضرت امام (ره) و مطیع مقام معظم رهبری بوده است. دولتمردان و وزرای محترم، همه مسلمان و پایبند به ارزشهای دینی و مدافع نظام اسلامی هستند و باز اگر اطلاع ندارد بداند فرماندار محترم شهرستان جناب آقای صائمی فرد، فرزند شهید و خود جانباز دفاع مقدسند. همچنین شهردار محترم و اعضای محترم شورای اسلامی و دیگر مسؤولین ارجمند، افرادی با ایمان و خدمتگزارند و هیچگاه اجازه نمی دهند ارزشهای دینی در این شهرستان پایمال شود.
در پایان یادآور میشود: سایت یک رسانه است و رسانه باید در پی انعکاس حقایق و نقد منصافه و دلسوزانه باشد، نه در پی تخریب و تشویش افکار عمومی و جوسازی. آنهم با انگیزههای نفسانی! که بحمدا… اکثر رسانههای شهرستان، قوانین صنفی را رعایت میکنند که هم از آنها تشکر میشود و هم مایهی افتخارند و هم معرف فرهنگ بالای شهرستان. ولی سایت مزبور، متأسفانه قوانین رسانه را زیر پا گذاشته و با تخریب و تضعیف، سعی در ایجاد پایگاه اجتماعی خود دارند، دور از انتظار نیست. چه بسا که افراد ضعیف و بی نام و نشان، تصور میکنند با بالا رفتن از شانههای دیگران، میتوانند به امیال خود دست یابند و اگر نشد باید همه را تخریب کرد. که فقط در پاسخ اینگونه افراد باید گفت:
توانم آنکه نیــــازارم انــدرون کسی
حسود را چه کنم کو زخود بهرنج در است! …
دفتر امام جمعهی شهرستان گناباد
بنده با شادی مخالف نیستم
همچنین امام جمعه گناباد در این خصوص در خطبه های نماز جمعه گفت : برای رفع و ابهام باید عرض شود در پی درخواست خانواده های شهداء و شهروندان مبنی بر رعایت بیشتر ارزش ها از طرف برگزار کنندگان جشنواره ها و اعلان آن از تریبون نماز جمعه یکی از سایت ها ضمن تحریف سخنان ، بنده را متهم به مخالفت با شادی مردم کرده و سپس به تشویش اذهان و اهانت پرداخته است در حالی که نوار سخنرانی موجود است.
بنده مخالف با شادی نیستم بلکه با ر ها از هنرمندان درخواست کرده ام برای تهیه و اجرای برنامه های سالم و شاد در مراسمات فکری بکنند. آنچه درخواست شده رعایت موازین و ارزش های دینی است ثانیا گردانندگان سایت که مسلمان هستند آیا در نظام اسلامی باید دفاع از گناه و حرام کنند مثلا اگر گفته شود شراب خوری حرام است بیایند از قول مردم از گناه حمایت نمایند ظاهرا دارند و سایت تصور کرده چون برخی مسئولان تغییر کرده اند هرج و مرج است و هر گناه و خلافی را می توانند ترویج کنند که باید بدانند مسئولین فعلی نیز مسلمان و ارزشگرا هستند و با گناه مخالف اند علاوه تا وقتی این مردم با ایمان این خانواده های معظم شهدا ء و ایثارگران و این بسیجیان خدا جو هستند به هیچکس اجازه دهن کجی و پایمال کردن ارزش ها را نخواهند داد.
منبع:گنابادتایمز
بسیجی
تاریخ : ۲۲ - اردیبهشت - ۱۳۹۴باسلام. خداوندمتعال را هزاران بار شکر گغتیم و می گوییم به دلیل وجود علمای فرزانه و متعهدی همچون امام جمعه محترم و بزرگوار شهرمان و از ایشان کمال تشکر را داریم که حرف دل و خواسته مردم متدین را برزبان آوردند.
انشاءالله که خداوند بر توفیقات، عزت و طول عمرشان روز به روز بیفزاید.
وبه امید خدا ما بسیجیان هم تا آخرین نفس راه شهدا و دفاع از ارزشهای اسلام و انقلاب را ادامه خواهیم داد
و ان الله مع المتقین