خدمت بی‌منت با عدم رفاه‌طلبی مدیر محقق می‌شود
خدمت بی‌منت با عدم رفاه‌طلبی مدیر محقق می‌شود

رئیس مرکز رشد و فناوری گناباد گفت: خدمت بی‌منت وقتی محقق می‌شود که مدیر جمهوری اسلامی رفاه‌طلب نباشد لذا قطعاً عملکرد مدیر توانمندی که به نان و پنیر قناعت می‌کند با مدیر رفاه‌طلبی که صندلی مدیریت را بسان نردبانی برای ترقی مادی و رسیدن به منافع شخصی می‌داند بسیار تفاوت خواهد نمود.

علیرضا جاویدعربشاهی رئیس مرکز رشد و فناوری گناباد در گفت‌وگو با خبرنگار ندای‌گناباد گفت: خدمت بی‌منت وقتی محقق می‌شود که مدیر جمهوری اسلامی رفاه‌طلب نباشد لذا قطعاً عملکرد مدیر توانمندی که به نان و پنیر قناعت می‌کند با مدیر رفاه‌طلبی که صندلی مدیریت را بسان نردبانی برای ترقی مادی و رسیدن به منافع شخصی می‌داند بسیار تفاوت خواهد نمود.

متن این گفت‌وگو به شرح زیر است:

– به عنوان اولین سوال چگونگی ورود خود را به این دولت و زیرمجموعه آن بیان کنید.

بنده از زمستان ۱۳۸۸ و از بدو شروع به فعالیت مرکز به‌صورت کارشناس، همکاری خود را در مکان اولیه مرکز،واقع در خیابان شهید شوریده آغاز نموده و از مهرماه ۱۳۸۹ تاکنون به‌عنوان مدیر مجموعه، مشغول به خدمت هستم که جا دارد در این فرصت از تمامی کسانی که در ایجاد، راه‌اندازی و توسعه مرکز پیگیری و مساعدت نموده‌اند تشکر نمایم.

– رشته تحصیلی و ارتباط آن با شغل و مدیریتتان چیست؟

بنده دارای مدرک کارشناسی طراحی جامدات و کارشناسی ارشد طراحی کاربردی هستم و با توجه به اینکه رشته مکانیک یکی از رشته‌های مادر در علوم مهندسی است لذا مباحثی همچون مدیریت صنعتی، طراحی مهندسی و دروس اختصاصی طراحی در فرآیند ایده پردازی، طراحی و ساخت محصولات دانش‌بنیان کمک شایانی در انتقال تجربیات به متقاضیان ایجاد کسب و کارهای مبتنی بر دانش می نماید.

– بزرگ‌ترین اشتباه مدیریت شما چه بوده است؟

مدیریت یک هنر است، هنر انجام کار به‌وسیله دیگران و قطعاً هر مدیری در فرآیند مدیریت که شامل به‌کارگیری مؤثر و کارآمد سرمایه‌های انسانی است ممکن است دچار اشتباهاتی باشد. به نظر من بزرگ‌ترین اشتباه یک مدیر، تکرار اشتباه گذشته خود اوست. چون مدیر زمانی برای فرصت سوزی ندارد به‌خصوص مدیریت مرکزی که رسالت آن حمایت از ایجاد و توسعه کسب‌وکارهای مبتنی بر دانش است و ما در مرکز با به‌کارگیری مشاورین متخصص و باتجربه تلاش کرده‌ایم که اشتباهات رایجِ مدیریتی را به حداقل رسانده و از تکرارِ اشتباهات بپرهیزیم.

– ازنظر شما، برترین مدیر شهر چه کسی است؟

همان‌گونه که عرض شد مدیریت یک فرآیند است و متناسب به سازمان و نهاد مربوطه سطوح مدیریتی متفاوت است. متأسفانه بارها مشاهده‌شده است که توان مدیریتی افراد را با میزان ساخت‌وسازها و یا هزینه‌های صورت گرفته می‌سنجند درصورتی‌که مدیریت هزینه نمی‌تواند ملاک درستی برای سنجش برتری مدیر باشد.

در پاسخ به سؤال شما باید گفت اگر بخواهیم مدیرِ برتر شهرستان گناباد را انتخاب کنیم ابتدا باید میزان انطباق عملکرد مدیر با چشم‌انداز و سیاست های کلان و همچنین اهداف آن سازمان را در طول دوره مدیریتی شخص، بررسی کنیم و بر آن اساس امتیاز دهیم.

لذا انتخاب مدیر برتر بر اساس نظرسنجی و یا ظواهر مرسوم نمی‌تواند دقت و صحت لازم را داشته باشد چون بدون داشتن اطلاعات موثق نمی‌توانیم از نقاط ضعف وقوت مدیر مربوطه ویا نقاط تهدید و فرصت‌های موجود مطلع شویم.

– ششلیک برایتان مهم است یا نان و پنیر، اثر هرکدام در کار متخصصانه و متعهدانه چیست؟

امیرالمؤمنین در نامه به عثمان بن حنیف که عامل ایشان در بصره بود می‌فرماید: «اگر بخواهم به عسل مصفا و مغز گندم و جامه‌های ابریشمین، دست می‌یابم. ولی هیهات که هوای نفس بر من غلبه یابد و آزمندی من مرا به‌گزینش طعام‌ها بکشد و حال‌آنکه، در حجاز یا در یمامه بینوایی باشد که به یافتن قرص نانی امید ندارد و هرگز مزه سیری را نچشیده باشد. یا شب با شکم انباشته از غذا سر بر بالین نهم و در اطراف من شکم‌هایی گرسنه و جگرهایی تشنه باشد. »

در پاسخ به این سؤال باید گفت خدمت بی‌منت وقتی محقق می‌شود که مدیر جمهوری اسلامی رفاه‌طلب نباشد. امام خمینی (ره) در پیام تاریخی خود به مناسبت سالگرد کشتار خونین مکه و قبول قطعنامه ۵۹۸ می‌فرمایند:«بحث مبارزه و رفاه و سرمایه، بحث قیام و راحت‌طلبی، بحث دنیاخواهی و آخرت جویی دو مقوله‌ای است که هرگز باهم جمع نمی‌شوند؛ و تنها آن‌هایی تا آخر خط با ما هستند که درد فقر و محرومیت و استضعاف را چشیده باشند. فقرا و متدینین بی‌بضاعت گردانندگان و برپادارندگان واقعی انقلاب‌ها هستند. ما باید تمام‌تلاشمان را بنماییم تا به هر صورتی که ممکن است خط اصولی دفاع از مستضعفین را حفظ کنیم.»

لذا قطعاً عملکرد مدیر توانمندی که به نان و پنیر قناعت می‌کند با مدیر رفاه‌طلبی که صندلی مدیریت را بسان نردبانی برای ترقی مادی و رسیدن به منافع شخصی می‌داند بسیار تفاوت خواهد نمود.

 – پسابرجام ر ا در جمله کوتاه معنی کنید.

پسابرجام دورانی است برای گشایشِ اقتصادی و بهبودِ معیشت و رفعِ معضلات کنونی که جز با جدی گرفتن و پیگیری همه‌جانبه‌ی اقتصاد مقاومتی میسّر نخواهد شـد.